Existeix la freqüència sexual ideal?

A les Mil i una nits amb la Dra. Emma Ribas psicòloga i sexòloga, Pere Estupinyà, autor de “La ciencia del sexo“, i Júlia Pascual, psicòloga.

Hi ha una pregunta de difícil resposta que intentarem abordar.

Una pregunta que causa molts maldecaps a més d’un: practico prou sexe?

El sexe, val més admetre-ho, a vegades fa mandra!
Hi ha setmanes que mai trobem el moment perquè passen al davant els nens, la feina, els amics, el cinema o les feines de casa. La cosa es complica quan surten els repetits estudis sobre cada quan practiquen sexe els madrilenys, els valencians, els extremenys… i els catalans.
Un cop per setmana és normal? És massa poc?

La Dra. Emma Ribas ens explica que moltes vegades les parelles quan busquen un embaràs mantenen moltes més relacions sexuals de les que realment voldrien.
Això les fa sentir forçades a programar les seves relacions i com a conseqüència es generen pressions que poden portar a situacions d’angoixa.

El sexe es pot acabar convertint en una obligació, donant més importància a la freqüència que a la qualitat.

Per quedar-se embarassada es recomana tenir relacions alternades entre els dies 10 i 14 del cicle menstrual però no deixa de ser una recomanació ja que els cicles poden ser variables. Aquesta variabilitat crea incertesa i amb ella un mal estar.

Per tant, el més important és buscar que la parella tingui relacions sexuals sanes per tal de no caure en situacions d’estrès que més endavant comportin problemes com ara la disfunció erèctil.

El recomanable és valorar en quin estat es troba la parella i cada un dels seus individus per tal d’aconseguir relacions de qualitat i sexualment ben sanes.

Hem de recordar que els estressors , com han demostrat diversos estudis, no ajuden a la fertilitat.

0 0 votos
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Comentarios en línea
Ver todos los comentarios
0
Me encantaría tu opinión, por favor comenta.x
()
x