Receptes de cuina tradicional per a la trempera, el cor i el cap.
Girona. Presentació del llibre «La cuina dels favonoides» a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona.
Aquest és el suggestiu subtítol del llibre La cuina dels flavonoides, editat per l’associació La Cuina a Sils
La Cuina de Sils presenta un receptari basat en aliments rics en flavonoides, beneficiosos per al reg sanguini del cap, el cor i els genitals
El llibre conté un total de 87 receptes senzilles que s’elaboren amb productes rics en flavonoides, un pigment que es troba a la major part dels vegetals, que millora el reg sanguini a tots els nivells, també la circulació del penis i la irrigació del clítoris, segons va indicar el doctor Barceló.
El projecte, liderat per Francesc Onoro, de La Cuina a Sils, ha tingut també la participació del cardiòleg Ramon Brugada, l’andròleg Eduard Rubio, la nutricionista Anna Iglesias i la sexòloga Emma Ribas, entre altres professionals. Què opinen els sexòlegs
Segons l’OMS (Organització Mundial de la Salut), «La salut sexual és un estat de benestar físic, mental i social en relació amb la sexualitat.
Requereix un enfocament positiu i respectuós de la sexualitat i de les relacions sexuals, així com la possibilitat de tenir experiències sexuals plaents i segures, lliures de tota coacció, discriminació i violència».
Una vida saludable ens influeix de manera directa en el benestar, en l’equilibri personal, en una bona qualitat de vida i en una sexualitat plena.
Aconseguir-ho, depèn dels nostres hàbits diaris, com ara l’activitat física, menjar millor, dormir prou, controlar l’estrès i tenir una actitud positiva.
A principis del 2000, Aedin Cassidy, al capdavant d’un estudi publicat a The American Journal of Clinical Nutrition ens explicava com «el consum de certs aliments rics en flavonoides redueix el risc de problemes cardiovasculars o diabetis».
Era la primera vegada que s’associava nutrients amb una reducció de la disfunció erèctil; per tant, un consum d’antioxidants naturals rics en flavonoides (presents en fruites, verdures…) pot reduir en un 10 % el risc de patir impotència.
I és que els flavonoides són essencials per al nostre organisme a causa de la seva diversitat de beneficis, com ara millorar la circulació i contribuir en l’efecte tònic sobre el cor, reduir el colesterol i, al seu torn, millorar la resistència dels capil·lars.
Els antioxidants rics en flavonoides pot beneficiar la salut sexual.
Per tant, podem concloure que el consum d’antioxidants rics en flavonoides pot beneficiar la salut sexual.
Però el sexe no tan sols es troba en els genitals, sinó que bàsicament està en la nostra ment, i l’hem de cuidar i entrenar.
Per a establir una sexualitat sana cal un bon autoconeixement del cos, treballar el desig, crear saludables relacions íntimes, gaudir d’una bona autoestima, comunicar-nos sense tabús ni vergonyes, establir uns vincles emocionals amb complicitats, fer ús de les fantasies i els jocs.
Cal saber relaxar-se, assaborir el moment present, estar en l’aquí i l’ara.
A la consulta em trobo amb persones que pateixen disfunció erèctil i senten una gran frustració; en el seu discurs sovint expressen: «no estic a l’alçada», «la meva parella em deixarà», «no aguantaré l’erecció», «i si torno a fallar?». Aquest patiment pot afectar la relació de parella i altres àrees de la vida de la persona.
La disfunció erèctil causada per la manca d’educació sexual, l’estrès o conflictes de parella.
La causa psicològica de la disfunció erèctil, en la majoria de casos, es troba en la manca d’educació sexual, l’estrès o conflictes de parella no resolts, entre d’altres.
En la sexualitat és habitual, i és un gran error, enfocar-se en un sol objectiu: la penetració i l’orgasme, que ens allunyen del plaer del moment present. Aquest objectiu genera pressió i converteix la sexualitat en un examen, i davant d’un examen o pressió, com reacciona el nostre cos?
Quan percebem un perill, el cos es prepara fisiològicament per a la fugida i no està per reproduir-se o fer la digestió!
Buscar temps per a nosaltres
És essencial, en qualsevol relació, buscar temps per a nosaltres, cultivar l’interès, fer servir la imaginació, preguntar el que li agrada a la nostra parella i compartir el que ens plau. Hem de prendre la iniciativa i ésser part
activa en el joc íntim, i sobretot posar l’atenció a aconseguir que la rutina i l’estrès no afectin el nostre sexe ni les nostres relacions.
Us proposo preparar un ambient distès mentre assaboriu un exquisit àpat, ric en flavonoides, seguint les receptes de Les Cuineres de Sils, segur que no quedarà en l’oblit i haureu aconseguit alimentar el cos i la ment.
Emma Ribas i Rabert, doctora en Psicologia i sexòloga clínica.